keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Slum walks by PETE - Providing Education To Everyone

Den andra (och sista) dagen i Indien gick vi till slummen guidade av två indier, som jobbar för välgörenhetsorganisationen PETE, John och Laxmi. Denhär "slum walk"en räckte i ungefär fyra timmar, men det kändes att tiden for mycket snabbare. Det var så mycket som hände, massor människor som ville (ja verkligen ville) bli fotograferade, och som uppträdde på något sätt, bjöd på té, sålde konstverk etc. 
Dessa nedan är barn i en förskola. Om jag kommer rätt ihåg, är det tack vare denna välgörenhetsorganisation som man har råd att ha denna förskola.


Ja, det var hett.
Vi gick i olika delar av slummen och det fanns ganska tydliga skillnader på områdena och människorna som bodde där. Vår guide John sa i ett skede att vi ska vara försiktiga, att vi var i ett farligare område där det t.o.m. skett mord. Överallt var dock människorna väligt gästvänliga och jag blev överraskad av hur glada och lyckliga alla verkade.


Hemma hos en man som gjorde jättefin konst.Jag och mamma fick henna-tatueringar.


Denna herreman visade trollkonster!
Hemma hos en kvinna som bjöd oss på världens godaste chai té.


Och så lite mera bilder på personer vi träffade under dessa fyra timmar.
Barnet i bakgrunden med vitt puder - det är ett puder som ska kyla ned, berättade vår guide. Haha det såg så lustigt ut.

Om du någonsin reser till Delhi, rekommenderar jag verkligen att ta en PETEs slum walk. Då vi först hörde om detta med mamma tänkte vi att det ju skulle vara diskriminerande för dem att vi kommer dit och fotar hur hemskt det har det. Det var dock inte alls på det sättet. De verkade veta att det att vi var där för att understöda dem. Det kändes inte alls konstigt som jag tänkte det skulle vara. Alla verkade dessutom som sagt redan tidigare väldigt glada och nöjda, och det fungerade nog som en tankeställare. Man behöver inte (och KAN inte) ha det perfekt för att vara lycklig. Om du vill veta mera - klicka dig in på deras sidor!

2 kommenttia:

 1. Herre gud va coolt! Eller ja, kanske fel ordval men, nå hej - INSPIRERANDE! Låter faktiskt jätteintressant o som en super bra tankeställare! Måst nångång fa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Haha jaa de va nog både coolt o insprerande :)
   Joo de va påriktit intressant o någå som du verkligen måst göra om du far ti Indien! ^^ (Förutom att besöka Taj Mahal!)

   Poista