tiistai 16. joulukuuta 2014

SAFFRANS-CHEESECAKE


Förra söndagen testade vi ett nytt recept hos Vera. Vi utgick från detta, men gjorde en del ändringar. Här är nu lite approximerat vår version.




  • 200 g kikärtor
  • 60 g pistagenötter
  • 6 msk kvarg
  • 8-10 msk sötning (xylitol & kokossocker)
  • lite salt

botten: -sätt ugnen på 175 grader -skölj kikärterna och mixa - hacka nötterna (eller mixa lätt i en mixer) och blanda i med kvarg, sötning och salt - tillsätt mer sötning och salt efter smak - grädda i 10 minuter - låt svalna


  • 150 g philadelphia (extra creamy)
  • 150 g kvarg
  • 150 g grynost
  • 1 ägg
  • 100 g vit choklad
  • 0,8 dl kokosmjöl
  • 3 krm vaniljpulver
  • 4-5 msk agavesirap
  • skalet från 2/3 apelsin
  • 1 krm saffran, men man kan säkert sätta 2 krm eller mer

fyllning: -mixa philadelphia, kvarg och grynost - blanda i ägg, kokosmjöl, vaniljpulver, agave och apelsinskal & saffran efter smak - smält choklad och blanda i smeten - smaka av ifall det krävs  mer av något - häll över det gräddade bottnet och in i ugnen i 30 minuter - låt svalna






För att hjälpa till i bakningen (eller rådda bort), filmade vi en liten video. 



Kolla HD här

4 kommenttia:

  1. Hahhh voi vitist så rooli xD ja kunde int skratta nä ja sitter i skoland tystaste paikka o de va helt sikasvåårt xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah jeee kiva att den uppskattades! :D

      Poista
  2. HAHA awesome!! Vi nåst nog börja en sånhän vera och julia cooking showxD

    VastaaPoista