lauantai 21. helmikuuta 2015

comfort food i sin bästa form - puuroleivät (grötbröd?)

Vi hade en liten brunch med Christel för några veckor sedan och det blev bl.a. dessa bröd som jag läst om på (surprise surprise) Kaisas blogg. Bröd brukar sällan vara min grej, så för att lägga upp detta recept, ja du förstår - dessa är på riktigt goda. Grötbröden passar enligt mig allra bäst med ost och några spenatblad.



Jag gör dessa på följande sätt:

Ugnen på 200 grader. 1,5dl havregryn med 3dl vatten kokas till gröt i micron. Sen i med 1dl rågmjöl, 1tsk salt och 1tsk bakpulver. Sätt den rätt så hårda smeten i 6 klöntar på en bakplåtspapperdförsedd ugnsplåt. In i ugnen i 30 min eller tills de ser bra ut. Voilà! De ska vara grötiga i mitten och krispiga på ytan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti