torstai 4. elokuuta 2016

det eviga dilemmat om när man egentligen är lyckligAtt momentärt känna sig lycklig är ganska lätt. När alla tillsammans skrattar till ett skämt, under den perfekta kyssen, sista jobbdagen, eller när man är full. Eller hög. Eller vadsomhelst. Alla har väl sina stunder. Men vad gör man sen då man blir helt förtvivlad då man är i bråk, inte får dendär uppmärksamheten kan önskar, 100 saker skiter sig på samma gång eller när man mår illa och spyr över sina fina kläder.

Jag är själv ganska nyckfull med mitt humör och ibland t.o.m. mina känslor. Jag har märkt att det till en stor del har att göra med att jag ibland är obekväm i mig själv. Att det kan kännas otillräckligt att bara ligga ensam i sängen och läsa en bok. Varje dag måste ha program, varje dag måste vara produktiv. Harma sig för det som är över och det som ska hända.

Och nej, inte behöver det ju vara dåligt om man sen fullt ut kan vara med i det som händer just nu. Men när tankarna börja vandra, man kanske får ont samvete för någon/något regelbundet - då borde man nog reflektera lite över sig själv. Jag menar - själviskt sagt - men vem lever man egentligen för? Sig själv. Tror jag iallafall. Givetvis ska man vara där och stödja andra som har det jobbigt, och annars också visa att man finns där, men sist och slutligen lever man ändå för sig själv. Den du kan påverka mest är själv, ingen annan.

Vad vill jag? Personligen och just nu vill jag ha ett "nätverk" av människor jag genuint bryr mig om & som bryr sig tillbaka. Jag vill må bra - jag behöver bra mat och en relativt fysiskt aktiv livsstil för att må bra. Jag vill ha en rikting. Något jag siktar på, en utbildning som jag är redo att kämpa för, svettas och t.o.m. gråta för, för att känna att jag utvecklar mig själv. Jag vill ha intressen- en idrott- som motiverar mig till att lära mig nytt hela tiden, och ger mig en belåten känsla efteråt.
Jag säger verkligen inte att detta är det rätta sättet att tänka, utan jag säger att detta är det rätta sättet att tänka för mig för att må bra. Och det räcker.

Med detta ens 50% under kontroll, försöker jag påminna mig själv att de flesta stunder ändå är rätt så bra. Även när kön i caféet känns oändligt lång; att bara le till kunden framför mig och göra hens stund så bra som möjligt i solen, ätandes glass och tittandes på segelbåtarna som kluckar på vågorna. 

Min uppfattning av lycka är alla dedär stunder. Men grejen är den, att man inte sådär kan förvänta sig att lyckan kommer till en, utan att man måste aktivt försöker komma åt den. Den är ändå "bara" i huvudet. Kanske bara doften av kaffebönor som mals, beslutet om att inte öppna facebook idag, en yta man gjort ren, ett leende man fått på någon annans läppar, ett samtal till mamma, en simtur, ett bra kapitel i en bok, en kram, åskådandet av en skuttande hundvalp. Eller bara de tre sekunderna man ständer ögonen och andas in och ut.


och ta hand om Money över veckoslutet

träffade Matilda efter en lång tid!


Jens och Noras hundvalp Rocky

på vanding i Noux nationalpark4 kommenttia:

 1. igen- så bra skrivet!! känner igen mig & de e så sant dedär me alla små saker, och att aktivt tänka när man vill förändra någo!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nämen alltså tack så mycket!! kiva att du håller med:)
   o att du inte upplever att texten va helt bara bajs :D

   Poista
 2. Ååå Julia ja håller så me om dehä! Ibland bli man så confused när man just gjorde nåt superkul o sen e man ensam en stund o ba jaha...vad nu då?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha joo :DD
   O ååh jättekiva o läsa att man int e ensam om att känna så:))

   Poista