lauantai 4. helmikuuta 2017

fastlagsbullar

Du har säkert alltid tänkt att hur en vegan klarar sig utan grädde och bulla. Svaret är att hen behöver inte klara sig utan!



Chocochili hade nämligen receptet till en god vegansk fastlagsbulla. (Klicka här)

För 10-15 bullar behöver du


  • 6-8 dl vetemjöl
  • 25g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 2,5 dl kokosmjölk (väldigt tjock kan tunnas ut med vatten eller annan vegemjölk)
  • 0,75 dl rypsolja
  • smörj med (1:1) sirap-vattenblandn. eller "soijapudding")
  • dekorera med kristallsocker
Fyllning
  • vispbar växtbaserad grädde (såsom Alpro airy & creamy)
  • hallonsylt
  • mandelmassa
  1. lös upp jästen i rumsvarm kokosmjölk. Kombinera de torra ingredienserna i lösningen. Tillsätt oljan och knåda degen i ca fem minuter
  2. Låt degen jäsa i en varm plats till dubbel storlek
  3. Knåda degen till en fast boll. Forma sedan till en avlång "pötkö" och dela i delar som du sedan formar till bollar.
  4. Låt åter jäsa
  5. Smörj (?) bullarna med sirap-vattenblandningen eller något annat. På finska hittar du idéer här.
  6. Strö på kristallsocker om du vill och in i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter
  7. Låt svalna och fyll med vispgrädde sylt och mandelmassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti