keskiviikko 1. helmikuuta 2017

världens bästa makaronilåda

No more comments, just do it och du kommer att bli kär




  • 2,5dl bondbönekross
  • 1l grönsaksbuljong ( jag gjorde med soijakross och lite mindre buljong och lite mera kross)
  • 400g mörka makaroner
  • 2 lökar
  • 100g soltorkade tomater och olja
  • 1 tsk vinäger (eller mer)
  • 1,5 tsk paprikapulver (eller mer)
  • 2 tsk oregano (eller vad du hittar i kryddhyllan som kan passa)
  • svartpeppar
  • 4 dl havregrädde
  • 1 msk vetemjöl (eller rågmjöl eller något annat)
  1. Koka bondbönekross i grönsaksbuljongen.
  2. Skär lök och soltorkade tomater. Stek lök, olja och vinäger i pannan en stund.
  3. Blanda i paprikapulver varefter bondbönekross, soltorkade tomater, oregano och svartpeppar. Stek i 1-2 minuter
  4. Blanda 2 dl havregrädde med mjöl och häll i en ugnsform med bondbönekrossblandningen och makaroner och så mycket extra vatten makaronerna skulle suga upp. Häll ännu på ytan ytterligare 2 dl havregrädde
  5. Grädda i 200 grader lägst i ugnen ungefär en halv timme.
  6. Låt muhi en stund efter att du tagit lådan ut från ugnen. Skippa rucola eller basilika och ät med ketchup!
Receptet taget ursprungligen från www.chocochili.net

2 kommenttia:

  1. måst testa de genast när jag hinner! du har hehkutta de så mycket:D

    VastaaPoista