tiistai 9. toukokuuta 2017

bästa pasta carbonaran

Hittade receptet i Edgy Vedges video, och det såg så gott ut att jag bara måste laga! Detta är verkligen den bästa pasta carbonaran jag någonsin ätit, på alla sätt och vis. Och ganska snabb att laga.

Ger anvisningarna i cups, vilket om du inte har det måttet eller orkar googla så ca 2,5 deciliter.


  1. Först skär du svampar (vilken sort som helst) och mäter de till 1 cup. Så blandar du 1 msk tamari eller annan soijasås, 2 msk olja och peppar med dessa svampar och låter dem marinera i en skål.
  2. Sen kokar du spagetti.
  3. Näst slänger du dessa såsingredienser i en mixer; 1,5 cup tärnad tofu, 2 msk (ravintohiiva/olutmallashiiva/)näringsjäst, 0,5 cup cashewnötter, 3 msk vitlök, 1 tsk grönsaksbuljongpulver (jag har inte så satt lite salt och andra passilga kryddor) och 3/4 cup soijamjölk.
  4. Sen steker du marinerade svamparna på medelvärme ca 4 minuter på var sida eller så att de börjar se ut lite som bacon. Lägg den tillbaka till skålen. 
  5. Skär en lök och stek den i pannan.
  6. Tillsätt sen den mixade såsen, varefter spagettin och svamp"baconen". Blanda och ät!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti