tiistai 9. toukokuuta 2017

potatis- och kikärtscurry

God som varm och knackkorvsås som kall. Det blev det av detta recept. Länk här.

bilden från då vi lagade brunch med Vera, curryn i mitten.

Receptet är inte särskilt svårt, lite skärande, då det egentligen är kryddorna som formar denna rätt.
du behöver:

  • 4 potatisar
  • olja att steka i
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk kummin
  • 1,5 tsk cayenpeppar
  • 3-4 tsk curry
  • 3-4 tsk garam masala
  • 3 cm ingefära
  • 1,5 tsk salt
  • 1 burk av krossade tomater, kikärtor, ärtor och kokosmjölk

  1. Skölj och skär potatisarna i mindre bitar och koka i saltat vatten i en kvart eller tills du känner med gaffeln att de är klara. Låt rinna av och ånga ett par minuter.
  2. Under tiden skär du lök och vitlök och steker i pannan i fem minuter. Smaksätt med kummin, cayenpeppar, curry, garam masala, ingefära och salt. Stek en stund till.
  3. Tillsätt potatis, krossade tomaterna, kikärtorna, ärtorna och kokosmjölken och låt puttra i åtminstone 10 minuter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti